Lyt til artiklen:

L&F: PFAS forureningssag skal have højeste prioritet

00:00
Hastighed: ???x
01:37

- Situationen er alvorlig for de landmænd som ejer eller forpagter arealer, hvor Naturstyrelsen har fundet PFAS, fordi de nu i et stykke tid skal leve med den usikkerhed om deres dyr kan være forurenede med PFAS. Det må have højeste prioritet nu, at Fødevarestyrelsen får kontaktet alle besætningsejere der er blevet kontaktet af Naturstyrelsen fordi der er fundet PFAS og kan have dyr, der har haft kontakt, enten ved afgræsning eller gennem fodring, med de specifikke arealer, viceformand Thor Gunnar Kofoed.

L&F har en forventning om, at der er politisk opbakning til at finde de nødvendige ressourcer til at om en akut og konkret indsats for at hjælpe de landmænd, hvis dyr er blevet forurenet efter afgræsning på Naturstyrelsens arealer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal have største prioritet at få afklaret risikoen for, om dyrene er forurenede. Hvis det kræver ekstra ressourcer til myndighederne særligt Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen for hurtigt at få et overblik over status og næste skridt, forventer vi, at der er politisk opbakning til at finde de nødvendige ressourcer, siger viceformanden i L&F.

Landbrug & Fødevarer har kontaktet fødevareministeren og miljøministeren og understreget, at der er et behov for en akut indsats på kort sigt i forhold til de landmænd, der allerede er ramt på deres afsætningsmuligheder på grund af PFAS, og på lang sigt, hvor en mere generel erstatningsordning for "samfundsforureninger" skal etableres.

Enggræs med PFAS kan være uegnet som foder

Se også:

Enggræs med PFAS kan være uegnet som foder

Enhedslisten kalder minister i samråd om PFAS-fund

Se også:

Enhedslisten kalder minister i samråd om PFAS-fund