Lyt til artiklen:

Dialog og miljø er på dagsordenen til DM&E vidensdage

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Temaer som landbrugets klimapåvirkning og samarbejdet mellem landmand og maskinstation er blandt de mere end 40 emner, brancheorganisationen har på programmet i løbet af de to kursusdage den 19. og den 20. januar 2022 på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten, skriver DM&E i en pressemeddelelse.

Dialog

At have styr på forventningsafstemningerne mellem køber og sælger er vigtigt, især hvis man vil fortsætte samarbejdet. Det gælder også samarbejdet mellem landmand og maskinstation. Derfor har DM&E inviteret landmand Anders Nørgård til konferencen, og han vil fortælle om de forventninger han har til samarbejdet med maskinstationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Anders Nørgård er én af Danmarks førende mælkeproducenter. Og det bliver spændende at høre, hvad han forventer af sin maskinstation nu og i fremtiden. Det bliver blandt andet med fokus på tilgang og krav til maskinstationen, når vi kigger ind i arbejdet med at gøre danske mælkeproducenter klimaneutrale, siger Gerth Petersen Holm.

Miljøpåvirkning

Nitrifikationshæmmere er udpeget som et vigtigt virkemiddel til at begrænse landbrugets klimapåvirkning. Derfor må vi forvente en stigende interesse for tilsætning af nitrifikationshæmmere til gylle.

Men hvilke effekter har tilsætningen udover de klimabegrænsende, og hvilke udbytteeffekter kan vi forvente ved at tilsætte nitrifikationshæmmere til gylle der udbringes i de forskelle afgrøder?

Det kan deltagere blive klogere på, når Martin Nørgaard Hansen, SEGES, stiller skarpt på et af de mest aktuelle og udbredte virkemidler til at begrænse landbrugets klimapåvirkning.

- Nitrifikationshæmmere er et billigt klimatiltag med god effekt, som kan begrænse lattergas-udledning og opnå en bedre gylleudnyttelse, hvis vi bruger det rigtigt, siger Gerth Petersen Holm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulykker

På Vidensdage står Kenn Carlsen fra SafeSounds klar til at give dig en helt ny ind­gang til at undgå fatale ulyk­ker i din hverdag. Manden fortæller lydhisto­rier, der bringer dig og dine kollegaer helt ind, hvor det bliver meget nærværende og tankevækkende. Hvem kender ikke, at ups - det var tæt på i dag. Det går jo nok - men når det først sker, så er konsekvenserne fatale for mange mennesker.

- Med lyde skaber du som lytter selv billeder inde i ho­vedet. Det virker stærkere og forankrer sig. Det giver en fø­lelsesmæssig oplevelse, som sætter sig i langtidshukom­melsen. Når folk oplever det her, og selvom de umiddelbart tænker, at vi ikke gider være i det her sikkerhed igen, så gør det, at de bliver meget moti­veret til at tale om sikkerhed, siger Kenn Carlsen fra SafeSounds.