sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

5 gode råd til den travle børnefamilie

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Så kan i med fordel læse de nedenstående 5 gode råd vi har samlet til den travle børnefamilie.

Find jeres rutine og hold den

Fra at aftale hvilken forælder der henter børnene i fritidsklubben, til at være på samme side med hvad tid aftensmaden skal på bordet. Det er vigtigt at finde en god rutine der passer alle medlemmerne i familien, og samtidig har plads til spontane begivenheder og hændelser.

Men mange gange falder man ind i en rutine der ikke er optimal, fordi man ikke lige bruger nok tid på at planlægge fra starten af. Det første skridt er at opdele ugens aktiviteter for alle familiemedlemmerne i et par kategorier, såsom de nødvendige, de sjove, og de luksuriøse.

Hvis jeres familie har et ønske om alle skal sidde sammen ved aftensmaden, kan dette være en nødvendighed, men i nogle familier kan det også være en luksus. Uanset hvad bør i tænke på hver aktivitet som at den har en pris i forhold til tidsforbruget, og så nærmest lægge et budget for jeres optimale rutine.

Køb stort ind af dagligvarer

Det kan være en god idé at købe stort ind én enkelt gang om ugen, i stedet for at lave mange smutture i løbet af hverdagene. Det er en nem måde at spare lidt ekstra tid, og samtidig kan man også spare lidt penge da man ikke bliver udsat for ligeså mange impulskøb.

Ydermere kan i bruge tilbudsaviser til at vælge ugens sted for dagligvarerne. Den aktuelle Rema 1000 tilbudsavis er for eksempel et godt sted at starte ugens jagt på gode tilbud, såvel som inspiration til nye madretter.

Husk tid til dig selv

Det er vigtigt at passe på dit eget fysiske og mentale helbred for at du ordentligt og effektivt kan tage dig af de andre medlemmer i familien. Derfor bør du sørge for at få nok søvn, spise godt og tage dig tid til at slappe af og genoplade dig selv.

Det kan også være du har brug for nogle timer for dig selv en gang om ugen, hvor du måske tager en tur i svømmehallen alene, booker tid hos en massør, eller blot nyder livet i hyggekrogen med en god bog og en varm kop drikkelse.

Brug en app til planlægning

Hvis i har meget travlt i dagligdagen kan det være en af de mange planlægnings apps er værd at overveje. Her kan alle medlemmer i familien se de aktiviteter der er planlagt, såvel som få notifikationer når der skal tømmes kattebakker, støvsuges, eller når mormor skal have et opkald.

De fleste apps har som standard mulighed for kalender, beskeder, notifikationer, indkøbslister og planlægning af opgaver. Vælg gerne en app der både kan klare iPhones og Androids, og overvej om ikke også bedsteforældrene skal med på appen såfremt de har den nødvendige tekniske snilde.

Glem ikke opsparingen

I hverdagens ræs og mylder kan det være nemt at blive stresset og træt. Derfor rejser mange danskere da også hvert år på ferie, eller bruger deres opsparing på sommerhus, campingvogn eller båd.

Uanset om jeres drøm er en charterferie til Mallorca, byferie til New York, campingvogn ved Vesterhavet eller sejltur ved de fynske øer, så kan en opsparing være det der adskiller jeres drøm fra virkelighed.

Heldigvis kræver det ikke meget tid ud af hverdagen for at sikre opsparingen bliver håndteret korrekt. Ofte kan i gøre det helt automatisk på jeres netbank eller mobile apps, men ellers kan en alarm eller notifikation én gang om måneden være rigeligt til at minde jer om at overføre lidt til opsparingskontoen.