Lyt til artiklen:

Manglende opsving i forbruget presser svineprisen

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Hele Europa er nu tilbage på arbejde, men det har ikke resulteret i et opsving i forbruget, faktisk tværtimod, skriver Danish Crown i sin markedberetning.

Samtidig er eksporten ud af Europa på et lavt niveau, og det får priserne på de ferske varer til at sive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kunderne i Europa er afventende lige nu. Alle er i tvivl om, hvor meget januars slankekure og den generelle nedgang i forbruget efter jule- og nytårsperioden kommer til at påvirke markedet. Derfor bliver der handlet med en meget kort horisont, og så kommer der pres på i markedet fra de aktører, der sælger stort set hele deres produktion fersk, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Til markederne uden for Europa er der ikke meget forandring at spore i starten af det nye år. Indgangen af ordrer er på det jævne. Der er i øjeblikket ikke et land eller område i verden, der trækker markedet, og det får alle til at være en smule mere afventende.

- Det er et mærkeligt marked, vi står i, for alle ved, at antallet af slagtninger i Europa er faldende, og der bliver talt meget om, hvad der sker med priserne, når vi kommer hen i foråret. Globalt set er der ingen tvivl om, at situationen i Kina, hvor samfundet mere eller mindre har stået stille de sidste tre måneder, betyder utroligt meget. Den kinesiske notering er faldet omkring 40 procent siden starten af november, og det sætter sig i verdensmarkedet, siger Mads Stougaard.