Abonnementsartikel

Cultitimer er navnet på en ny tung stubharve fra Kuhn. Den kan gå 30 centimeter i jorden og leveres i arbejdsbredder fra tre til otte meter

Den er endnu ikke dukket op her i landet, men på maskindemonstrationen Innov-Agri 2008 kunne de franske landmænd for første gang stifte bekendtskab med den meget kraftig Kuhn Cultitimer.

Afhængigt af arbejdsbredden er Cultitimer monteret med tre eller fire rækker tænder, som har en frihøjde på 84 centimeter. Efter tænderne har harverne en række tallerkner, som planerer marken, før jorden pakkes sammen af en kombineret dybde- og pakkevalse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tandafstanden er cirka 30 centimeter, og afstanden imellem tandrækkerne er 70 centimeter.

Til den dybe bearbejdning kan harven udstyres med forholdsvis smalle tænder, mens der til den mere øverlige bearbejdning kan monteres vingeskær.

Bugseret eller liftophængt

Modellerne på tre, fire og fem meter er liftophængte og med tre rækker tænder, mens modellerne på 6,5 og 8,0 meter er bugserede og med fire række tænder.

Samtlige modeller har en transportbredde på tre meter og kan forsynes med enten stavpakkevalser med en diameter på 550 millimeter eller T-ringsvalser med en diameter på 600 millimeter.