Lyt til artiklen:

Styrelse brugte millioner på advokater - én sag endte i retten

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Abonnementsartikel

Landbrugsstyrelsen brugte over seks millioner kroner på eksterne advokater i 127 mulige svindelsager. Én sag er endt med sigtelse og én i retten.

Vi har på Maskinbladet tidligere skrevet om, hvordan Avisen Danmark afslørede, at politiet flere gange forsøgte at lægge efterforskningen af flere sager, hvor landmænd var mistænkt for fusk med støttekroner, ned.

Og nu kan Avisen Danmark så fortælle, at styrelsen har brugt 6.634.846 kroner på at få Kammeradvokaten til at gennemgå en række af de i alt 127 sager. mellem november 2019 og december 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men selv i de sager, hvor Kammeradvokaten vurderede, at Landbrugsstyrelsen burde politianmelde landmændene for svig, har chefanklageren i politiet ikke ment at landmændene har begået noget strafbart.

Èn ud 127 svindelsager er endt i retten

Se også:

Èn ud 127 svindelsager er endt i retten

I alt drejer det sig om 127 sager, hvoraf 85 er færdigefterforsket. Af dem er 83 droppet, og kun én landmand er dømt, mens der forventes at blive rejst tiltale i yderligere én sag.

Landbrugsstyrelsen har ikke ønsket at stille op til interview med Avisen Danmark, men skriver i en kommentar at det er almen praksis at benytte Kammeradvokaten ved juridiske vurderinger og bistand.