Lyt til artiklen:

600 landmænd deler bekymringer om CO2-afgift med ny minister

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Agerskov-Hallen i Sønderjylland forventes at blive fyldt, når Landbrug & Fødevarer Syddanmark mandag den 9. januar holder nytårskur. Et af hovedpunkterne bliver landmændenes bekymringer om en ny CO2-afgift.

De økonomiske vismænd foreslog i slutningen af 2022, at landbruget burde pålægges en CO2-afgift på 1.100 kroner pr. ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Beregninger, som Landbrug & Fødevarer Syddanmark, det fællespolitiske sekretariat for Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening har fået indsigt i fra et par landmænd, fortæller tydeligt de økonomiske konsekvenser. Vismændenes forslag vil være dødsstødet for dansk fødevareproduktion, skriver Landbrug & Fødevarer Syddanmark i en pressemeddelelse.

Ifølge dem viser en konsekvensberegningen, at en CO2-afgift på 1.100 kroner vil koste en mælkeproducent med 650 køer seks til syv millioner kroner.

Hvad står der mellem linjerne?

Ved nytårskuren vil Jacob Jensen også give de syd- og sønderjyske landmænd sin første gennemgang af hovedpunkterne for landbrugs- og fødevareerhvervet i det nye regeringsgrundlag og give et indblik i, hvad der står mellem linjerne i regeringsgrundlaget.

- Det bliver spændende at blive klogere på, hvor ministerens fokus kommer til at være. Det handler her ikke kun om CO2-afgift, men også om eksempelvis vandplaner, biogas og de generelle rammevilkår for danske landmænd, siger Mathias Milling, der er sekretariatsleder i Landbrug & Fødevarer Syddanmark, som arrangerer nytårskuren.

Han er glad for at Jacob Jensen starter sin ministerperiode med et besøg hos dem.

Ny fødevareminister er Jacob Jensen

Se også:

Ny fødevareminister er Jacob Jensen