Lyt til artiklen:

Længere end forventet før Danmark opfylder klimamål

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Lige nu mangler Danmark reduktioner for mindst 1,1 millioner ton Co2, hvis klimamålet for 2025 skal nås. Det viser nye beregninger fra Danmarks grønne tænketank, Concito.

De 1,1 millioner ton Co2, der mangler i reduktioner svarer til 550.000 fossile personbilers årlige udledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For, at vi kan nå klimamålet i 2025, er der behov for hurtige beslutninger, og vi opfordrer derfor regeringen til, inden for 100 dage, at fremlægge den politik, der sikrer, at 2025-klimamålet opfyldes, siger Torsten Hasforth, der er seniorøkonom i Concito i en pressemeddelelse.

Flere forslag til at nå i mål

Den tidligere regering anslog, at der kun manglede omkring 0,4 millioner ton Co2-reduceringer for at leve op til 2025-målene, men det er altså for optimistisk, vurderer Concito.

- Hvis Danmark skal levere på klimaet og i øvrigt leve op til ambitionen om at være et grønt foregangsland, og inspirere andre lande til hurtig klimahandling, så skal vi ikke bare sætte ambitiøse mål, men også levere på dem, siger Torsten Hasforth.

Concitos bud på hvilke klimatiltag, der skal til for at Danmark kan nå klimamålet og reducere med 52 procent i 2025 er, at der blandt andet skal mere fart på elektrificering af transporten, hurtigere indfasning af CO2-afgifter og implementering af kendte teknologier i landbruget.

- Opfyldelse af 2025-målet kræver hurtige reduktioner. Hvis vi skal have en effektiv og troværdig grøn omstilling, skal vi opfylde de mål, vi sætter os, siger seniorøkonomen.