Lyt til artiklen:

Noteringen fortsætter ned

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Det europæiske marked for grisekød er ikke overraskende præget af jule- og nytårsferien. I de katolske lande er Hellig Tre Konger den 6. januar en helligdag, så der vil alt være lukket, og en del mindre forarbejdningsvirksomheder har slet ikke startet produktionen endnu efter nytår. Det skriver Slagterigiganten i en pressemeddelelse.

Dermed er grisenoteringen faldet med 60 øre siden 22. december.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Aktiviteten i markedet er altid lav i årets første uge. Detailhandlen ændrer deres sortiment til vintervarer, mens vores kunder i forædlingsindustrien lige skal have overblik over både deres lagre og ordrer for de kommende uger, inden de går i markedet og sikrer sig deres råvarer, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Efterspørgslen på frosne varer fra markederne udenfor Europa er i øjeblikket på et lavt niveau. Noget tyder på forbrugerne i Japan og Sydøstasien også er blevet mere tilbageholdende, og der er næppe nogen tvivl om, at corona-bølgen i Kina også spiller negativt ind på aktiviteten bredt i Asien.

- Næste fixpunkt i Asien er fejringen af det kinesiske nytår, som i år falder den 22. januar. Det er en højtid som på forbrug af grisekød overgår julen i Europa. I den forbindelse er det værd at huske, at der er mange kinesere bosat i Sydøstasien, som stadig fejrer højtiden. Derfor har vi skarpt øje på, hvordan salget til særligt Asien vil udvikle sig mod slutningen af januar, siger Mads Stougaard.