Lyt til artiklen:

Debat: Lær at stave til anstændighed

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Der manglede ikke mishagsytringer da den "gamle" regering blev omtalt før valget i november.

Og med rette, for ikke i nyere tid, eller måske snarere nogensinde, har en regering/statsminister/embedspersoner med forbindelse til minkskandalen, udvist en tilsvarende disrespekt for demokratiet, som vi her var vidne til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en indiskutabel kendsgerning, at der har hersket kaos med løgne, fortielser, lovbrud, moralske overgreb og meget mere af værste skuffe.

Ifølge blå bloks klare udmeldinger op til valget var ingen i tvivl om, at et ansvar skulle placeres. Retfærdigheden var ikke til salg, hed det sig. Ganske vist var minkene døde, skaden var sket og kun regningen lå tilbage. Men noget lignende måtte aldrig ske igen. Det bedyrede "ansvarsbevidste" politikere, især fra Venstre.

Sjældent er der brugt stærkere ord til, at underbygge argumenterne for "hvad der ville komme til at ske"

Nu er det bare sådan, at ingen kender dagen før Mette har slettet den sidste SMS. Denne "slette" evne er der vist et par venstrefolk eller tre, der kunne bruge.

(Bort)forklaringer er kommet i en lind strøm efterfølgende. "Det var nødvendigt for at undgå et værre alternativ", "Det var for at få størst mulig indflydelse".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et tredje ofte brugt udsagn er at man skal kunne tælle til 90. Jeg synes nogle skulle øve sig på, at stave til "anstændighed".

Den tidligere regering opførte sig uanstændigt utallige gange. Den nuværende regerings borgerlige fløj udviser manglende anstændighed ved, at løbe fra det ansvar vælgerne havde givet dem den 1. november.

Dette hold af politikere, der nu har fredet den gamle regering for bedraget mod demokratiet der pågik under minkskandalen, gør sig selv indirekte ansvarlige.

Ovenstående appel til, at udvise ordentlighed, være ærlig, tale sandt er måske en naiv illusion, når vi bevæger os i den politiske arena.

Appellen kunne måske udvides til, at politikere forholder sig til den virkelige verden. I disse tider handler det meste om bæredygtighed. Bæredygtig/langtidsholdbar politik, bygger på anstændighed, respekt og tillid. Samtidigt kunne man ønske sig, at nogle af vore ledende organisationsfolk fremtidigt vil forholde sig en smule kritisk, når der skal etableres "vigtige" forbindelser til den politiske verden.