Lyt til artiklen:

Danish Crown øger julesalget af premium-flæskestege

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Danskerne vil have flæskesteg af høj kvalitet, når familierne samles omkring julebordet. Det mærker Danish Crown, som i år har totalt udsolgt af flæskestege fra specialkoncepter såsom Antonius, Bornholmergrisen og Friland samt krogmodnede og gourmetsaltede flæskestege. Omkring hver syvende flæskesteg, Danish Crown sælger, er en premium-flæskesteg.

- Vi sælger i år 20 procent flere premium-flæskestege end sidste år, og vi kommer helt sikkert til at se på, hvordan vi kan sikre, at endnu flere danskere kan købe en flæskesteg, der kan noget ekstra, næste år, siger Peter Bendixen, der er ansvarlig for salget til de danske detailbutikker hos Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udviklingen bekræfter de seneste års tendens, hvor Danish Crown har øget salget af premium-flæskestege med særlig høj spisekvalitet og en god historie. De seneste tre år har Danish Crown løftet produktionen og salget af højkvalitets-flæskestege med mellem 15 og 20 procent fra år til år.

På de sociale medier sætter Danish Crown fokus på madspild med gode råd til, hvordan flæskestegen kan give mad til flere dage. For der er stor risiko for, at julen desværre også kan medføre et øget madspild.

- Det er meget vigtigt for os at bidrage til at minimere madspild. Der arbejder vi med flere initiativer, hvor inspiration og opskrifter kan være ét værktøj. I min egen husstand vækker det stor begejstring, når flæskestegen bliver brugt til burgere dagen efter, og det tror jeg vil gælde for rigtigt mange danskere, siger Mette Schacht Færch, innovations- og marketingdirektør i Danish Crown.

Det øgede salg af premium-flæskestege betyder, at Danish Crown ikke har kapacitet til at producere helt så mange almindelige flæskestege som tidligere år. Alligevel regner koncernen med at levere meget tæt på samme mængde som sidste år, hvor salget og produktionen af flæskestege var rekordstor. Dermed kan Danish Crown også melde udsolgt af den klassiske flæskesteg i år.

- Julen og grisekød hører bare sammen for rigtigt mange danskere. Salget af både medisterpølse og hakket grisekød til frikadeller er også ekstra stort op mod jul, så det er ikke kun flæskesteg, forbrugerne lægger i indkøbskurven i de her dage, siger Peter Bendixen.