Lyt til artiklen:

Noteringen får et ordentligt tryk nedad

00:00
Hastighed: ???x
01:44

24. november steg grisekødsnoteringen fra Danish Crown senest. Dengang var det med 20 øre op, og 22. december får den så et tryk på 40 ører nedad. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Noteringen fastlåses desuden for to uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet skriver at det er de absolut sidste 2022-order der er på vej gennem slagterierne og fabrikkerne, og at fokus dermed er på næste år.

- Vi har haft en god julehandel. Der er ydet en fantastisk indsats ude på fabrikkerne, så vi både har dækket hjemmemarkedets behov for flæskestege og samtidig evnet at levere de varer, som vores faste kunder i både Europa og globalt efterspørger. I det nye år møder vi et noget andet marked. Udbuddet af grisekød i Nordeuropa vil fortsat være lavt, men det er eksporten ud af Europa desværre også, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Efterspørgslen fra de normalt stærke og ret stabile markeder i Asien er lav i øjeblikket. Det er en kombination af svækkede valutaer og en tilbageholdenhed blandt forbrugerne på linje med det, vi har set det sidste halve år i Europa, som har sat sig i markedet.

- Vores kunder er meget tilbageholdende, fordi de er bange for at opbygge for store lagre, hvis forbruget virkelig sætter sig. I Kina er noteringer faldet med 30-35 procent siden den 1. november, fordi COVID-19 har sat en stor del af samfundet i stå, og når Kina går ned i tempo, så smitter det af på aktiviteten i det øvrige Asien, siger Mads Stougaard.