Lyt til artiklen:

Kickstart grøn bioraffinering med tilskud

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

Ordningen "projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering" er åben . Dermed kan man til og med 26. januar 2023 søge om tilskud til at udarbejde en rapport, der beskriver potentialet for etableringen af et anlæg til grøn bioraffinering.

Projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering er for første gang åbnet. Man kan søge tilskuddet, hvis man mindst er to virksomheder, foreninger eller lignende, som sammen vil undersøge potentialet for etablering af et anlæg til grøn bioraffinering. Det skriver Landbrugsstyrelsen

I løbet af et projekt skal man udarbejde en projektmodningsrapport, hvor man beskriver alt fra, hvordan anlægget skal forsynes med råvarer, hvem der skal aftage produkterne, hvordan anlægget skal finansieres, og til hvilke tilladelser der skal indhente.s Til slut skal resultatet vise, om der er potentiale for at etablere et bioraffineringsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt initiativ

Visionen bag grøn bioraffinering er, at Danmark skal være være mere selvforsynende med proteinrigt foder til en-mavede dyr, og dermed bidrage til, at vi mindsker importen af klimabelastende foder.

Derfor har Landbrugsaftalen fra 2021 afsat en pulje på 260 millioner kroner til formålet. Af dem er 15 millioner kroner afsat til projektmodning, mens de resterende penge er tilskud til etablering.

I 2023 åbner ordningen Etablering af anlæg til grøn bioraffinering, som giver tilskud til at investere i et anlæg. Bemærk, at de to ordninger er uafhængige af hinanden.

Cir-Tech får 40 procent mere protein fra græsset

Se også:

Cir-Tech får 40 procent mere protein fra græsset