Lyt til artiklen:

Noteringen er uændret i juleugen

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Julehandlen kører for fuldt drøn, og på alle fabrikker er produktionen sat op til absolut maksimum af de traditionelle julevarer, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Der bliver leveret en fantastisk indsats fra vores medarbejderes side. På forhånd var der virkelig lagt en del kræfter i planlægningen, og den bliver nu fulgt nærmest til punkt og prikke. Det, der er vigtigt at huske, er, at flere af vores slagterier normalt ikke skærer produkter direkte til detailhandlen, men den omstilling har de bare taget i stiv arm, og samtidig kører produktionen af eksempelvis hakkede produkter bare derudaf, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er fortsat Østeuropa, der trækker efterspørgslen på ferske varer i Europa. Det er en interessant udvikling, fordi købekraften i de lande stadig er mindre end i Vesteuropa, men det tyder på, at forbrugerne i Østeuropa prioriterer indkøbet af fødevarer højere lige nu, end det er tilfældet mod vest.

Eksporten ud af Europa halter i øjeblikket. Det er særligt eksporten til Asien, der er gået ned i tempo. Det skyldes ikke manglende interesse, men de priser indkøberne bredt set er villige til at betale matcher ikke niveauet i Europa.

- I en tid, hvor vores traditionelle eksportmarkeder i blandt andet Asien ikke tager de mængder, som vi tidligere har set, er det positivt, at der generelt er en god efterspørgsel i Europa. Vi ser tegn på, at den faldende bestand af grise begynder at slå igennem i markedet, men det får vi først for alvor et svar på, når vi kommer ind i det nye år, og juletravlheden er væk, siger Mads Stougaard.