sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Billigere varmeregning: derfor er en hulrumsisolering en god investering

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Den mest oplagte mulighed er at isolere din bolig bedre, da en god isolering betyder, at du kan skrue ned for radiatorerne uden at skrue ned for komforten i hjemmet.

Her kan eksempelvis isolering af hulrum i boligen være en rigtig god idé, da mange danske hjem har ikke-isolerede hulrum i ydervægge. Derfor kaldes isolering af hulrum også for en hulmursisolering. Hvis dit hjem har både en indervæg og en ydervæg, vil der være et hulrum imellem dem, og det er dette rum, der kan efterisoleres.

Huset ydrevægge udgør husets yderste skal, og derfor giver det rigtig god mening at isolere her for at holde varmen inde. I mange tilfælde vil op til 30 % af husets varme sive ud, hvis hulmurene ikke er isolerede, og der kan derfor være meget at hente på varmeregningen, hvis du får foretaget en hulrumsisolering.

Hvordan ved du, om dit hus har behov for en hulrumsisolering?

Det er selvsagt svært at kigge ind mellem ydrevæg og indervæg for at se, om du har mulighed for at efterisolere. Der er heldigvis andre ting, du kan gøre for at få en idé om, hvorvidt isoleringen i væggen er mangelfuld.

Du kan kigge på:

    • Om der kommer meget træk eller kulde ind fra dine ydervægge
    • Om varmeregningen i dit hus er højere end i lignende huse med samme antal m2
    • Om du har problemer med skimmelsvamp
    • Om der er sorte mærker på væggen, hvor vægge mødes, eller hvor der står møbler opad væggen

Du kan også booke en hulmurskonsulent, som vil komme forbi din bolig og foretage en test af muren for derved at give et klart svar.