Abonnementsartikel

Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen bliver en del af den nye regering. Partiet har som en af sine målsætninger, at fremrykke erstatningerne til minkavlerne. Også Venstre lovede før valget at speede erstatningerne op, så avlerne ikke skal vente til 2027.

I dag præsenterer Mette Frederiksen den nye SVM regeringen. To af de nye regeringspartier har meldt ud, at de ønsker at give minkavlerne en hjælpende hånd, så de ikke skal vente i uvished frem til 2027, inden de får en afslutning på deres eksproprieringssag og dermed fuld erstatninger for bygning og virksomhed.

- Det er vigtigt at få sat et hurtigt og værdigt punktum for sagen. Hele processen for erstatninger skal speedes op. Der har været tale om, at de først får deres erstatning i 2027, det er ikke værdigt. Jeg er glad for, at vi er enige med danske minkavlere, som mener at det er vigtigt at gøre noget for at få løst erstatningsproblemet og bruge energien på dette og ikke se tilbage på ting, der allerede er sket og ikke kan ændre på, sagde Henrik Frandsen for Moderaterne fra Folketingets talerstol tirsdag, hvor advokatundersøgelse af minksagen var til afstemning.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.