Lyt til artiklen:

Skov runder milliarden

00:00
Hastighed: ???x
03:47

Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til husdyrproduktion, har afsluttet seneste regnskabsår fra 1. oktober 2021 til 30 september 2022 med at runde en milepæl for virksomheden. Det skriver Skov A/S i en pressemeddelelse.

Omsætningen for året viser nemlig en fremgang i forhold til året før, og det betyder at Skov for første gang træder ind i milliardens forjættede land på dén parameter. Konkret lander nettoomsætningen på 1,043 milliarder kroner mod 981 millioner kroner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig falder resultatet for året dog fra 140 millioner kroner, til 121 millioner kroner eller 14 procent lavere end året før.

Det skal dog ses i lyset af at resultatet året før var særligt højt, siger administrerende direktør, Leo Østergaard.

Resultatet efter skat i regnskabsåret 2020/21 var specielt højt, fordi der i forlængelse af covid-nedlukningen var en del markedsinvesteringer, vi ikke kunne gennemføre. Så alt i alt er vi særdeles godt tilfredse med dette års omsætning og resultat, siger han.

Flyttet fokus

Udviklingen på Skovs forskellige markeder har i løbet af året vist sig svingende.

- Potentialet og dermed vores omsætning i Østeuropa har naturligvis været lav i 2022. Derfor har vi rykket vores fokus til nye centralasiatiske markeder med stort potentiale, som for eksempel Kasakhstan, fortsætter Leo Østergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De positive tendenser i markedet har primært været i Mellemøsten og Asien, mens Kina og Europa har været markeder, hvor omsætningen af forskellige grunde ikke har levet op til forventningerne.

- Vi har netop deltaget på årets Agromek udstilling i Herning. Her oplevede vi generelt en afventende stemning blandt de danske producenter. De store barmarksprojekter mangler, men der investeres dog stadigt i udstyr, der optimerer og beskytter produktionen, fortsætter Leo Østergaard.

Satser på fortsat vækst

Efter at have rundet milliarden i omsætning er Skov Gruppen ikke blevet mætte, forsikrer Leo Østergaard.

- Vi kigger ind i et spændende 2022/23 med mange udfordringer - men også muligheder. Vi er stadig overbeviste om, at vores løsninger sammen med vores dygtige og engagerede medarbejdere vil betyde vækst for SKOV, selv om der på kort sigt kan opstå bump på vejen, siger han.

Den vækst kan måske hjælpes på vej af Skov Gruppens nyligt indgåede samarbejde med Danish Agro om Progrow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- ProGrow måler i realtid grisenes tilvækst og dermed effekten af foderskift og -blanding. Data der hjælper producenterne med at hæve bundlinjen. Med aftalen vil ProGrow fremover også forhandles af Danish Agro, Vilomix og Hedegaard til deres kundekreds, fortsætter Leo Østergaard.

I november indviede Skov desuden virksomhedens nye distributionscenter på 16.000 kvadratmeter udstyret med solceller og varmepumper.

- Det, der startede som et projekt med stort fokus på minimalt belastning af miljøet, udviklede sig til energimæssigt også at blive en virkelig god forretning. Distributionscenteret er nu i drift, og effektiv logistik er en funktion, der skal gøre os endnu mere konkurrencedygtige i fremtiden, fortsætter Leo Østergaard.

Skovs insektforretning er stadig under udvikling og viser gode takter for det kommende år.

- Sammen med vores søstervirksomheder i Better Insect Solutions har vi i årets løb deltaget på flere internationale udstillinger, hvor tendensen er klar. Insektproduktion er en ny og interessant kilde til protein i dyrefoder. Vi er klar til at levere nye innovative løsninger til denne branche, og de første Skov. systemer til insektproduktion er allerede i drift, fortæller Leo Østergaard.