Lyt til artiklen:

Sidste udkald for økologisk arealstøtte

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Man kan i 2023 søge økologisk arealstøtte til marker, hvor man har begyndt omlægning til økologisk jordbrug og indberettet markerne senest 1. januar 2023, det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside

I 2023 kan man søge tilskud til den nye etårige bioordning økologisk arealstøtte. Økologisk arealstøtte bygger videre på ordningen økologisk arealtilskud, som den kendes i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU-Kommissionen har godkendt Danmarks CAP-plan, og den nye landbrugsreform skal træde i kraft i 2023. De endelige rammer kan ses, når Landbrugsstyrelsen sender bekendtgørelse og vejledning i offentlig høring på et senere tidspunkt.

Der kan derfor stadig komme ændringer til ordningen.

Marker skal være omlagt hele kalenderåret

Man kan kun søge den økologiske arealstøtte til marker, der enten er omlagt, eller under omlægning til økologi i hele tilskudsåret 2023. Det vil sige fra 1. januar til 31. december 2023. Det betyder at omlægningsdatoen skal hedde 1. januar 2023 eller tidligere.

Det gør sig både gældende, hvis man ønsker at omlægge til økologi, eller udvider en eksisterende økologisk bedrift med nye marker.

Derfor skal indberetningen også være på plads hos Landbrugsstyrelsen senest 1. januar 2023, og hvis man er konventionel landmand, men ønsker at søge økologisk arealstøtte til sine marker, skal man omlægge din bedrift til økologisk jordbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor skal ansøgningen om certificering til økologisk jordbrugsproduktion være indsendt inden 1. januar 2023 for at kunne søge økologisk arealstøtte.

Er man allerede økolog, og er tilsagnet om økologisk arealtilskud udløbet pr. 1. september 2022 på en eller flere marker, så kan man søge i Fællesskema 2023 for de pågældende arealer.