Lyt til artiklen:

Formand: Vigtigt at de ansvarlige på midten af dansk politik danner regering

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Minksagen er en skamplet, men landbruget bør bakke op om Venstre og en midterregering, mener Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening.

Fra flere sider i blå blok - og også internt i Venstre - skydes der med skarpt mod både Venstre og Moderaterne for at opgive kravet om en uvildig advokatvurdering af statsminister Mette Frederiksens ansvar i Minksagen.

Minksagen er utvivlsomt en skamplet på dansk demokrati, men fra landbrugets side bør vi bakke op omkring Venstres kovending.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi kan erklære os enige med brancheforeningen Danske Minkavlere, som ovenpå det, som Venstre selv erkender som værende et løftebrud, mener, at det nu er blevet tid til at komme videre. Minkavlerne og deres familier skal videre med deres liv. Derfor er det vigtigt, at en ny regering straks sætter alt ind på at få sat gang i udbetalingerne af de erstatninger, som minkavlerne er berettiget til. Det har de krav på.

Lige nu ser det ud til, at Venstre er på vej ind i en bred regering med Mette Frederiksen som fortsat statsminister. Det var ikke det, som Venstre gik til valg på. Men vi må se i øjnene, at valgets tale den 1. november var ganske klar. Danskerne vil beholde Mette Frederiksen som statsminister.

Når det ikke kan være anderledes, så er det positivt, at de store ansvarlige aktører på midten af dansk politik tilsyneladende forhandler seriøst og intenst om en bred regering. Det må blive fundamentet for nogle ansvarlige løsninger omkring så vigtige emner som klima, CO2, sikring af dansk velfærd, forøgelse af arbejdsudbuddet og også en fortsat konkurrencedygtig situation for landbruget.

Målet og forventningerne er, at vi i disse krisetider med et bredt samarbejde får gennemført vigtige reformer, og det er derfor, at Venstre skal være med. Vi skal have indflydelse. Vi har ikke brug for, at det er den røde fløj, der skal skrive regeringsgrundlag.

Vi må desværre leve med løftebrud. Hensynet til Danmark og danskerne vejer tungest.