Lyt til artiklen:

Landbruget set gennem humoristiske briller

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Abonnementsartikel

Ny udgivelse samler Julius´ humoristiske tegninger om landbruget i én bog.

Humor er en del af manges hverdag, og det kan ofte bløde de fleste debatter lidt op - eller stille en sag på spidsen. Ofte er humor også i brug til netop det, også i Jens Julius Hansens, også kendt som Julius´, tegninger, som mange kender fra aviser.

Gennem hans år som tegner er det blevet til ikke så få tegninger, hvor landbruget er omdrejningspunkt, og de er nu blevet samlet på 140 sider i "Julius på Landet 2008-2022", som udgives af Kahrius.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Også solceller og gamle vaner får en kommentar med på vejen. Billede: Julius.

Bogen lægger for med en kommentar til debatten om landbrugets hensyn til gravhøje og fortidsminder, og bevæger sig derefter gennem store og små debatter i, fra og om landbruget inden den slutter med en kommentar om Rewilding-projektet i Molslab.

Indimellem de to punkter er der tegninger om alt fra ulve, kemiforbrug, fugleinfluenza og om mennesker er "grisefarvede". Ingen går fri, men alle tegningerne har det tilfælles, at de spidder situationerne på en kærlig, men skarp måde. Altid med glimt i øjet, fra Julius, der er født og opvokset på en gård.

"Julius på landet" er udgivet i samarbejde med Landbrugets Kulturfond, og forordet er skrevet af formand Martin Merrild.