Lyt til artiklen:

Agreena henter Danske Bank-profil til kommerciel udvikling

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Frederiks Aagaards primære opgave bliver at udvikle Agreenas markedsplads for grønne certifikater til landbruget. Det gør det nemmere og hurtigere for landmænd at opnå den nødvendige finansiering til at omstille deres produktion til klimavenlige landbrugsmetoder. Dermed forlader han banken efter mere end ti år.

- Agreena er en utroligt spændende virksomhed med virkeligt dygtige medarbejdere og er en del af den globale klima-agenda, som mere end nogensinde før er relevant. Agreena er med til at forbedre vores planets levevilkår ved at fjerne CO2 fra atmosfæren, hvilket jeg glæder mig rigtigt meget til at være en del af, siger Frederik Aagaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget grøn omstilling

- Forretningsudvikling, entreprenør-ånd og teknologi ligger i Frederiks DNA, siger Simon Haldrup, CEO for Agreena.

- Alle de stillinger, han har haft, har enten været på nystartede områder, som krævede kommerciel vækst eller på områder, som krævede fornyelse og nytænkning. Frederiks evner til at agere kommercielt, forstå kunders behov og samspillet mellem teknologi og regulering er en stor styrkelse af Agreena. Det er opgaver, som han har vist, han både brænder for og kan eksekvere på, konstaterer Simon Haldrup.

Frederik kommer fra landet - dog uden at være landmandssøn og den store miljøforkæmper - og er meget optaget af, at hans børn og børnebørn skal have de samme fantastiske naturoplevelser, som han selv har fået.

- Agreenas forretningsidé er en enestående mulighed for at bidrage til omstilling af landbrug i hele verden og dermed har en betydelig indvirkning på vores klimamæssige fremtid, siger han.

Agreena er i hastig vækst og nu på 14 europæiske markeder. De hjælper landmænd over hele Europa med at finansiere den grønne omstilling af deres produktion ved at udstede klima-certifikater, som landmændene kan sælge på det frivillige CO2-marked.