Lyt til artiklen:

Ny netværksgruppe om fremtidens fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:59

I januar 2023 afholder Fomento med grundlægger og facilitator Frederik Petersen i spidsen, første netværksmøde i netværksgruppen: Fomento Future Food. Netværksgruppen består af ti unge fødevareproducenter i aldersgruppen 25-40 år, som i et undersøgende netværk skal finde frem til løsninger for fremtidens fødevarer.

Fomento har hidtil beskæftiget sig med netværksgrupper med emner som personlig udvikling, karriereudvikling og vidensdeling. Men melder sig nu på banen sammen med unge fødevareproducenter, i kampen om at finde fremtidens fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afsættet er, at vi skal blive klogere på dansk fødevareproduktion og de produkter som muligvis vil blive en del vores fremtidige økonomiske grundlag for produktionen af fødevarer.

- Ideen bag Fomento Future Food er opstået ud fra en stigende større social opmærksomhed på en plantebaserede og alternative afgrøder til fødevareproduktion fra vores virksomheder. Dette er dog stadig kun en social opmærksomhed og specielt herunder folketingsvalget var der et stort fokus på denne gren af fødevareproduktionen. Dog mangler vi stadig løsninger, vi mangler afsætningsgrundlag, vi mangler viden på området og vi mangler et generelt bredere og større knowhow på området, siger Facilitator for netværket, Frederik Petersen.

- Formålet med netværksgruppen er, at vi skal være undersøgende. Vi skal ud at undersøge muligheder for afsætning, dyrkning, forarbejdning, produkter/muligheder og fremtiden. Det skal vi gøre igennem møde med relevante personer og virksomheder, besøg på virksomheder, sit and talks og faglige oplæg. Vi skal sparre med hinanden, dele erfaringer, blive klogere, blive mere innovative og selvfølgelig drikke en masse god kaffe, tilføjer Frederik Petersen.

Den nye netværksgruppe hos Fomento er kommet godt fra start, med rigtig god tilslutning og ser frem til starten i 2023.