Lyt til artiklen:

Trådløs betjening af redskaber

00:00
Hastighed: ???x
01:08

Hos KT Maskiner har man kunnet se en udfordring hos især udlejningsvirksomheder, hvor redskaber som for eksempel fejekosten skal kunne passe på flere forskellige læssemaskiner, og derfor kræver at der monteres ledning og styreboks i alle enheder.

Det har man nu løst ved at lave en batteripakke der oplades af eget solcellepanel, og som ved hjælp af en trådløs fjernbetjening kan betjene for eksempel lys, magnetventiler, vandpumpe med flere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batteripakken kan også oplades fra stikkontakt, og ønsker man en billigere løsning er der også mulighed for en pakke uden batteri, som i stedet kræver 12 volt fra maskinen.

- Vi syntes vi har fundet en rigtig smart løsning her, hvor redskabet kun kræver hydraulik fra læssemaskinen, og alle redskabets elektriske funktioner kan betjenes trådløst. Den er anvendelig til alle de redskaber der kan være bøvlede at montere på læssemaskinen på grund af behov for ledninger og styreboks, og antallet af funktioner i fjernbetjeningen kan tilpasses behovet, fortæller Poul Andresen der er direktør for KT Maskiner.

rich-media-2
Direktør Poul Andresen viser her løsningen, hvor man med fjernbetjening i kabinen på læssemaskinen, kan betjene redskabets funktioner uden behov for at trække strøm ud til redskabet. Foto: Uffe S. Kristensen.