Lyt til artiklen:

Noteringen står igen stille

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Abonnementsartikel

Der er igen stille på noteringsfronten, efter Danish Crown hævede den i sidste uge. Inden da havde den stået stille i måneder.

Efter tre måneders stilstand hævede Danish Crown i sidste uge grisenoteringen med 20 øre til 12,60 kroner. Sonoteringen fik også et nøk op med 30 øre til 8,20 kroner.

Det skete efter tre måneder uden ændringer, og lige på bagkant af et årsregnskab, der viste stort overskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men forhåbningerne om, at de pressede svineproducenter nu kunne se ind i en periode med stigning holdt kun én uge. For sidste uges notering bliver fastholdt over hele linjen.

Ifølge markedsberetningen samler efterspørgslen frem mod jul sig nu om varer med lokal oprindelse. Derfor drives prisen på grise i vejret i særligt Polen og Tyskland, mens udviklingen på salgssiden er begrænset.

- Efterspørgslen er ganske fin, men det er hårdt arbejde at løfte priserne fra de nuværende niveauer. Det er dog en interessant udvikling, vi ser i markedet. Efterspørgslen kommer i langt højere grad fra Østeuropa, end vi har set tidligere. Hvor de fleste lande i øst hidtil har haft en rolle som ventil i markedet, så skal de nu hente varerne til priser, der matcher det øvrige Europa, og derfor bliver der virkelig lagt arm i øjeblikket, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.