Lyt til artiklen:

Nyt fanggitter præsenteret på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Grotian har nyt fanggitter med på messe fra hollandske Spinder.

Hollandske Spinder har designet et nyt fanggitter til kvæg, det skulle både være sikker for dyrene og fleksibelt i anvendelse for staldpersonalet, lyder det fra virksomheden.

Grotrian A/S har taget det nye fanggitter med til Agromek og er meget positiv over publikums reaktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye fanggitter har lige præcis de features, som staldpersonalet har efterlyst, så der er mange anerkendende nik på standen, fortæller Jan Søgaard, der er firmaets staldekspert.

Det nye fanggitter hedder Spinder Highline Safety Feed Front og har ikke fået noget dansk navn endnu. Det betyder nu også mindre, for det er funktionaliteten, det drejer sig om, og her har det nye fanggitter meget at byde på.

rich-media-2
Spinder Highline Safety Feed front set fra spalter. Pressefoto.

Spinder Highline fanggitteret skal både være garant for stor bevægelsesfrihed for koen og sikre fred og ro under fodring. Derudover har man under udviklingen haft opmærksomhed på dyrenes og staldpersonalets sikkerhed og brugervenlig betjening, uanset om det er hele flokken eller enkelte individer, der skal håndteres via fanggitteret.

Det selvlåsende fanggitter har for eksempel et låsesystem, der er fuldt integreret i den specielle overdel, så der er ingen, der får fingeren i klemme her.

Alle foderåbninger kan åbnes og lukkes sammen eller enkeltvist. Den gruppevise håndtering sker via et centralt håndtag, mens den individuelle låsning eller åbning af enkeltpladser sker ved et enkelt tryk på en knap øverst på forværket. Uanset de øvrige indstillinger kan man altid frigøre et enkelt dyr via knapbetjeningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge folkene bag, har det nye fanggitter følgende fordele:

  • robust konstruktion
  • ekstra stor foderåbning på 42 cm
  • foderfrontens højde 105 cm
  • øremærkevenlig design
  • maksimal sikkerhed for dyr og staldpersonale
  • nem betjening for grupper og enkeltdyr
  • specialmodel til kvier og Jersey
  • mulighed for individuel separation