Lyt til artiklen:

Bogballe håndterer dine markdata - gratis

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Bogballe håndterer dine tildelingsfiler og logningsfiler via Google drev, og det er gratis når du har købt en Bogballe gødningsspreder med tablet-opkobling.

Bogballe har lavet en Google-integrationsløsning, så håndtering af tildelingsfiler og data-dokumentation foregår via en opkoblet tablet på gødningsprederen, og gemmes automatisk på din Google konto.

- Vi ser en øget efterspørgsel på reduktion i arealet med efterafgrøder ved hjælp af 11:1 ordningen, og det springende punkt i hele den ordning er at få gemt sine data korrekt, så man kan finde dem når Landbrugsstyrelsen ringer med kontrol, fortæller Michael Lond der står for salg og marketing hos Bogballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først laver man en tildelingsfil med for eksempel Yaras Atfarm eller CropSat, og gemmer den på sin Google-konto. Med sin Android-tablet henter man tildelingsfilen, der via en bluetooth-forbindelse er koblet op med gødningssprederens terminal.

Når jobbet på marken er udført trykker man "gem", og de relevante filer til dokumentation havner på Google-kontoen, under det marknummer som man hentede tildelingsfilen.

Har man ikke netforbindelse på tabletten når man er i marken, oplades filen automatisk når der opnås wi-fi forbindelse, og ellers er data også gemt på tabletten som back-up.

- Det koster blot indkøbet af en Android-tablet, og oprettelse af en Google-konto som er gratis, så er man klar til at bruge vores løsning. Og der kræver ikke noget abonnement, det er ganske gratis når man har købt en Bogballe gøsningsspreder, fortæller Michael Lond.

De første 15 gigabyte er gratis på Google-kontoen, og de fire filer der gemmes for dokumentation fylder omkring 2-3 kilobyte, så der er plads til mange års gratis dokumentation.

rich-media-3
Michael Lond viser her tablet-løsningen, der henter og overfører data på Google-kontoen. Foto: Uffe S. Kristensen.