Lyt til artiklen:

Multiva viser de nye såmaskiner frem

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Abonnementsartikel

Flere nye redskaber var taget med til Agromek fra Multiva, her i blandt den nye eForte 400 såmaskine.

De nye eForte såmaskiner ser Multiva som noget de danske bruger vil kunne nyde godt af.

- Jeg ser god potentiale i lige præcis denne model til det danske marked, den opfylde de ting som de danske bruger søger, med mulighed for enkelthed med udsåning, bredden, discsektion og såning direkte, siger Peter Nielsen, der er salgs konsulent i Multiva.

Artiklen fortsætter efter annoncen

eForte ligner til forveksling den gamle model, den har bare fået en opdatering på mere elektronik. Der er derfor kommet elektronisk udsåning der nu kan variere på alle sektionerne inde i såkassen.

eForte kan via data fra markkort og GPS kontrollere udsåningen af såsæd, gødning og småfrø. Herudover er eForte forberedt til håndtering af foragerautomatik, og de kan udstyres til halvsideaflukning igennem Isobus til markkort på gødning, såsæd samt småfrøsåkasse.

Den er med ny udsåningssystem, komponenter og gearkasser. Det nye udsåningssystem har et åbent og mere rummeligt design, som sikrer muligheden for et større flow, hvilket giver mulighed for at udså store mængder selv med høj hastighed. De nye udsåninghuse sikrer for eksempel udsåning af store mængder økologisk gødning.

- Selve såhuset er lavet nu i fuldplastik og gøre vedligehold endnu bedre og billigere, siger Peter Nielsen.

Ensartet udsåning af såsæd behandlet og coated med nye midler samt mikro-næringsstoffer er ofte en udfordring. I de nye Multiva såmaskiner er et højt flow opnået med større udsåningsvalser og større åbning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt flow

- Det nye Multiva udsåningssystem har også stor nøjagtighed og stabilt flow ved udsåning af små mængder udsæd. Dette opnås med udsåningsvalser, som har indbygget et separat cellehjul til små frø som raps, siger Peter Nielsen.

Der er også nu intregreret frøsåkasse monteret i såkassen som kan udså på forskellige måder. Der kan leveres frø direkte ned i såskæret, eller direkte ned på jorden efter såskæret.

Der er monteret discsystem på denne model, men selve såmaskinen kan også så direkte.

Der er også kommet bremser på såmaskinen, så den kan overholde lovkravene.

Multiva introducerer nye såmaskiner

Se også:

Multiva introducerer nye såmaskiner