Lyt til artiklen:

Biogas i en ny liga

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Shells opkøb af Nature Energy for over 14 milliarder kroner er en stærk melding på, at også globalt vil sort gas blive skiftet ud med grøn gas, mener man hos biogasaktører.

- Landbrugets Biomasseleverandører hilser en global spiller som Shell velkommen i biogasmarkedet i Danmark. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med en så stærk partner i den grønne omstilling, siger Jørgen Tørnæs, formand for Landbrugets Biomasseleverandører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk biogasproducent købt af Shell for milliarder

Se også:

Dansk biogasproducent købt af Shell for milliarder

Grøn gas spiller en stor rolle i den grønne omstilling. Lige nu bruger vi gas til opvarmning og procesenergi, ligesom nogle få biler og lastbiler kører på gas. I fremtiden vil gas være et centralt brændstof til de store lastbiler, lyder vurderingen.

Landbrugets energi- og fødevareproduktion gennem planter og husdyr er forudsætningen for den grønne gas. Ved biogasproduktion udnyttes restenergien i husdyrgødning, madaffald og andre organiske restprodukter fra industrien. Langt størsteparten med baggrund i afgrøder dyrket på danske marker.

- Biogas er et vigtigt led i den grønne omstilling og skaber værdi for samfundet. Nature Energy, som overtages af Shell, er samtidig med til at skabe værdi for landbruget med en fair afregning for landbrugets restprodukter, siger Martin Lambert Pedersen, formand for Glansager Leverandørforening, der er en af Nature Energys leverandørforeninger.