Lyt til artiklen:

Direkte til Agromek fra Eurotier

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Bulldog Agri var til stede på Eurotier i kraft af et tæt samarbejde med sine leverandører, og flere udstillede nyheder blev sendt direkte videre til Agromek, hvor Bulldog Agri viser de forskellige mærker.

Repræsentanter fra Bulldog Agro var til stede på det netop overståede Eurotier, hvor de var til rådighed for de danske landmænd og repræsentanter for biogasvirksomheder, som besøgte standene fra Haybuster, Storti, Murska.

På standene blev der vist flere nyheder, som også kan opleves på Agromek 2022, men Bulldog Agri viser også nyheder, som ikke var med i Hannover.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Toaster

For eksempel viser Bulldog Agri en mindre toaster - en gårdmodel - som ifølge Helge Laursen fra Bulldog Agri er beregnet til de bedrifter, der gerne vil have deres egen maskine. Det forventer han, at flere bedrifter vil satse på i takt med, at behovet for egenproduceret protein stiger.

Gårdmodellen har en kapacitet på et ton sojabønner i timen. Til sammenligning har den største, som Bulldog Agri for nylig har solgt til en grovvarevirksomhed, en kapacitet på 10 ton i timen.

rich-media-2
Bulldog Agri viser denne mindre toaster - en gårdmodel - som er beregnet til de bedrifter, der gerne vil have deres egen maskine. Pressefoto.

Gårdmodellen kan drives af flere forskellige energikilder som diesel, gas eller biogas.

Og ifølge Helge Laursen kan den vådtoaste - det vil sige toaste en afgrøde lige fra marken med mere end 25 procent vand - og levere et topresultat med 10 - 12 procent vand.

- Det er minitoaster, der er nem at håndtere hjemme i foderladen, siger Helge Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuldfoder

På Bulldog Agris stand kan man også opleve to selvkørende Storti-fuldfoderblandere på henholdsvis 20 og 27 kubikmeter.

Haybuster

Og så kommer der en temmelig stor Haybuster, som er tiltænkt neddeling af halm, dybstrøelse og lignende i industriel skala til for eksempel biogasanlæg. Maskinen er købt hjem af Bulldog Agri og kan derfor leveres straks efter Agromek.

- Det er den kraftigste på markedet, siger Helge Laursen, som dog ikke er meget for at sætte en præcis kapacitet på den store maskine.

- Kapaciteten er voldsom i tør halm, men den er også stor i våd halm og dybstrøelse. Kapaciteten afhænger helt af, hvad der sendes igennem, men den er større, end en enkelt gummiged kan følge med til, siger han.

Helge Laursen fremhæver flere fordele ved den store Haybuster, for eksempel at den er meget servicevenlig, og så har den en fjernbetjening til fuld manøvrering af maskinen.