Lyt til artiklen:

Ny dansk import af miniplove fra Escudero

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Til Agromek kan Hammerum Servicecenter vise deres nye plovserie frem, som de har fået importen af i sidste uge. Det er nemlig spanske Escudero, der producerer deres Ecologic miniplovserie, som Hammerum Servicecenter tror på får succes hos dem.

- Vi tror på pløjning/skrælpløjning med miniplov bliver det mest normale at gøre i fremtiden, vi ser det allerede i udlandet, og herhjemme at flere får miniplove i gang. Derfor er det da noget vi tror på vi får god succes med, siger Henning Mølkjær fra Hammerum Servicecenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Det er en ni-furet miniplov, men står kun som en otte-furet fordi den bagerste del er pillet af og taget med ind på standen hos Hammerum Servicecenter. Foto: Esben Henneberg Nielsen

Spansk specialitet

Miniploven fra Escudero er en Ecologic-serie der kan fåes i mange størrelser, lige fra liftophængt til bugseret. Til Agromek er det en model Ecologic ni-furet liftophængt miniplov, der er udstillet ved Hammerum Servicecenters stand i hal F - eller rettere: den står udenfor hallen.

- Vi vidste ikke vi kunne få den med til Agromek, for den fylder for meget på standen vi har, så den har fået en plads udenfor hal F. Der kan man se den, og vi har pillet et plovlegeme af som er taget med ind på vores stand i Hal F, siger Thomas Kjærsgaard.

Liftophængte modeller af miniplovene kan leveres i 5-11 furer, eller 11-14 i bugserede modeller. Miniploven kan arbejde i dybde fra 10-25 cm, og furebredde fra 32-37 cm, hvor der kan tilvælges mellem springboltsikring eller hydraulisk udløsersystem.

Ploven kører OnLand, og det vil sige at en god GPS styring er at fortrække for det bedste resultat. Men det gør også at man hurtigt kan skifte rundt på redskaber uden skift af hjul og have mere trækkraft.

Hele rammen er fast, men første fure med rammen kan udskydes, der er løsbærearm på og en tilpas egenvægt på ploven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er klar til at levere plovene til næste sæson og med to års garanti på plovene er det jo bare at købe, siger Thomas Kjærsgaard.

rich-media-4
Ploven er opbygget som en normal plov, bare ved små furer og halmskræler foroven uden forplov. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Hvorfor skrælpløje?

- Ved skrælpløjning bevares næringstofferne i det øverste jordlag, og på de lettere jorde holdes på vandreserven. Brændstofforbruget reduceres væsentlig i forhold til almindelig dybdepløjning, samtidig med at fordelene ved nedmuldning af planterester bevares, græsukrudt bekæmpes og et godt såbed skabes, siger Thomas Kjærsgaard.

Hammerrum Servicecenter mener også, at det ikke bare er økologer der får gode ting ud af det, det er lige så meget de konventionelle avlere der får en styrke i at få en miniplov i gang.

- Man får en fuld gennemskæring og vending af jorden, uden man går dybere i end højst nødvendig, ved at spare på brændstoffet og ramme de problemstillinger mange landmænd står over for, siger Henning Mølkjær.