Lyt til artiklen:

Bliv klogere på fremtiden på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Til Fremtidens Dage på Agromek 2022 vil messen give et bud på hvordan landbrugspakken vil tegne fremtiden.

Over de fire messedage i Herning, vil man på Agromek også kunne følge Fremtidens Dage. Hver af de fire dage vil have et tema, som til sammen forsøger at tegne et billede af, hvordan sidste års landbrugspakke vil tegne fremtidens landbrug.

- Det er klart, at det primære på en messe er, at der er udstillere og gæster der skal mødes. Men de aktiviteter vi har udover dét, de skal bygge op og lægge til messen. Og vi håber at vi kan få flere gæster til at deltage på messen med de her aktiviteter, fortæller Claus Hermansen der er administrerende direktør for Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De unges fremtid

Hvis han skal pege på én af de fire dage, som man ikke må snyde sig selv for, så peger han på fredag, hvor Landboungdom står for hele dagen.

- Gennemsnitsalderen for en dansk landmand er høj, og der er nødt til at være flere unge, der kommer ind og får interesse for faget og bliver fremtidens landmænd. Hvis vi sammenligner med tidligere, så bliver gårdene større, så man bliver i højere grad en leder på gården. Ejerformer vil også ændre sig, teknologi vil ændre landbruget og en masse andre ting vil se anderledes ud. Så jeg ville sige man bør dukke op fredag og høre, hvordan de unge selv ser fremtiden, siger Claus Hermansen

Især håber han at unge landmænd og unge, der overvejer at blive landmand, vil besøge Fremtidens Dage om fredagen.