Lyt til artiklen:

Landbrug & Fødevarer ændrer CO2-kurs

00:00
Hastighed: ???x
01:05

Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer slår ind på en "konstruktiv" kurs, og vil fremover arbejde for at få indflydelse på den grønne skattereform for landbruget, som et stort politisk flertal ønsker.

Modstanden fra landbruget og Landbrug & Fødevarer mod en afgift på udledninger fra landbrugets biologiske processer har længe været stor. Men nu skifter Landbrug & Fødevarer med formand Søren Søndergaard i spidsen kurs, det siger Søren Søndergaard til Berlingske

- Vi synes stadig ikke, at en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer er klog klimapolitik. Det er det ikke i dag, det er det ikke i morgen, og det var det ikke i går, slår Søren Søndergaard indledningsvis fast overfor avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger dog på at valget og de indledende regeringsforhandlinger har efterladt et flertal for en CO2-afgift på landbruget. Og derfor vælger Landbrug & Fødevarer nu at gå konstruktivt til værks, med fem principper for, hvordan en balanceret skattereform kan sikres.

Dermed lægger Landbrug & Fødevarer sig på en kurs svarende til den, som Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, talte om på Delegeretmøde.

Jakob Ellemann: CO2-afgift kommer helt sikkert

Se også:

Jakob Ellemann: CO2-afgift kommer helt sikkert