Lyt til artiklen:

Weidemann går op i størrelse med nye teleskoplæssere

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Med en udvidelse af sortimentet sætter Weidemann skub i syv-meterklassen. Fokus for disse maskiners arbejdsopgaver er især rettet mod håndtering af tunge materialer, stablearbejde i store højder, en stor rækkevidde ved sammenskubning af materialer og vedvarende arbejde ved påfyldning af anlæg. T7035 og T7042 er de nye modeller hvor modelnummeret fortæller hvad vi har med at gøre. Løftehøjden er syv meter, og nyttelasten er på henholdsvis 3,5 og 4,2 ton.

rich-media-1
Et helt nyt design er på de nye modeller. Foto: Pressefoto.

Panoramatag og mere til

"Best View Cabin" er konstrueret i en stor buet forrude med udsyn opadtil, siderude med varme og en skrånende motorhjelm, der giver udsyn til siden, og et fire-stolpe-kabinedesign med panorama-bagrude til udsyn bagudtil og så har kabinen fået et bedre udsyn henover højre baghjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

T7035 og T7042 fåes med Perkins-motorvarianter på 75 kW/102 hk (kun T7035), 90 kW/122 hk samt 100 kW/136 hk. Motorerne opfylder emissionsklassen trin V med SCR-teknologi, DPF og DOC. Der kan vælges mellem hastigheder på 20, 30 og 40 kilometer i timen.

Desuden er førerassistentsystemet VLS (Vertical Lift System) integreret. Det veletablerede system, der er patenteret af Weidemann og øger stabiliteten, giver mulighed for en flydende arbejdsgang og understøtter arbejdet i komplekse brugermiljøer med en delvist automatiseret teleskopbevægelse.

Følgende VLS-funktioner er tilgængelige for føreren: skovlfunktion til læssearbejde med styrtgods, stablefunktion til stabling i store højder samt den manuelle funktion, hvor systemet ikke understøttes, eksempelvis til læssearbejde.

Anhængerdrift med op til 16 ton anhængerlast kan realiseres med forskellige anhængerkoblinger. De to nye modeller afrundes af et dynamisk design med markant linjeføring på motorhjelm og kabine.