Lyt til artiklen:

Klimaløsning vinder pris

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Abonnementsartikel

Der har været stor søgning på tilskudsordningen til klima-lavbund. Nu har ordningens digitale kort vundet juryprisen på årets Kortdage i Aalborg.

Juryprisen blev givet samlet til klima-lavbundskortet og jordfugtighedskortlægningen. Det skriver Miljøstyrelsen.

- Både lodsejere og Miljøstyrelsen har med kortet fået bedre mulighed for at identificere og prioritere de jorder, der vil give den største gevinst for klimaet, udtalte juryen ved prisoverrækkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det digitale klima-lavbundskort er åbent for alle, og den er lavet for at gøre nemt at undersøge, om lavbundsarealer har potentiale til at blive til et klima-lavbundsprojekt. Når projekterne indtegnes i det digitale klima-lavbundskort, får man svar på størrelsen, og hvor meget lavbundsjord projektet dækker, og om det også gavner for eksempel biodiversitet, vandmiljø og klimatilpasning.

DHI's jordfugtighedskort er vigtigt for planlægningen af klima-lavbundsprojekterne, da klimaeffekten er størst på lavbundsjorde, der ikke allerede er våde.

Klima-lavbundskortet er udviklet i et samarbejde med Danmarks Miljøportal, mens jordfugtighedskortlægningen er udviklet af DHI i et samarbejde med Miljøstyrelsen.