Lyt til artiklen:

Landmænd lærte om klima

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Der arbejdes aktivt med den grønne omstilling i landbruget, og torsdag, 17. november, var Landbonords atrium fyldt med 60 landmænd, der arbejder målrettet med at sænke deres virksomheders klimaaftryk. Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, bød velkommen til klimadagen, hvor han ikke lagde skjul på, at det er en stor opgave, landbruget er i gang med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dansk Landbrug har været gennem mange forandringer, og den grønne omstilling er en af de store. Når det er sagt, så er jeg optimistisk på både klimaet og erhvervets vegne, for jeg tror på, at vi sammen finder løsninger, så vi også i fremtiden producerer fødevarer i verdensklasse. Jeg tror ikke på, at vi når det mål ved hjælp af en CO2-afgift, som der tales om i øjeblikket, siger Niels Vestergaard Salling.

Flere bundlinjer at arbejde med

Til mødet blev der blandt andet dykket ned i arbejdet med klimaværktøjet ESGreen Tool, som i 2022 er gratis for alle, der deltager i Seges Innovations klimadage rundt omkring i landet. Værktøjet har fokus på de vigtigste virkemidler inden for de forskellige produktionsgrene. Her vil der for eksempel blive set nærmere på, hvordan den enkelte landmand i værktøjet kan arbejde med fremtidsscenarier ved at vælge forskellige virkemidler. Strategi- og virksomhedskonsulent i LandboNord, Trine Jensen, anbefaler at bruge værktøjet aktivt for at se hvilke initiativer, der gør en forskel.

- Vores anbefaling er at gennemgå bedriften og overveje, hvor det giver mening for dig, at optimere og levere på de forskellige tiltag. Vi skal fortsat optimere efter bundlinje, men der bliver en ekstra faktor i ligningen for optimering. Det giver anledning til endnu engang fokus på gamle og topaktuelle emner som blandt andet fodereffektivitet, siger Trine Jensen.