Abonnementsartikel

PFAS er fundet på Naturstyrelsens afgræsningsarealer ved Agger Tange. Fundet efterlader økologisk landmand i en vanskelig situation. Dyrene kan ikke indgå i malkebesætningen, men de kan heller ikke sendes til slagt, før der er gået mindst 450 dage og PFOS er nedbrudt.

180 græssende kvier og stude på Agger Tange afventer i disse uger og måneder på deres skæbne. Miljøstyrelsen har fundet PFOS på de 391 hektar afgræsningsarealer, som de 180 dyr afgræsser for Naturstyrelsen på den 8,5 kilometer lange sandodde, som strækker sig mod syd mellem Vesterhavet og Krik Vig.

Tidligere prøver har i følge Naturstyrelsen vist, at PFAS kan opkoncentreres til høje koncentrationer i havskum. På den baggrund er der opstået spørgsmål om, i hvilket omfang PFAS kan være transporteret via vestenvinden og havskum ind over land til blandt andet græsarealer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.