Lyt til artiklen:

Bergmann opdaterer GTW-serien

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Tyske Bergmann har besluttet at opgradere sneglevognsserien GTW

I over 20 år har Bergmann, der er baseret i Goldstedt i Tyskland, produceret og solgt sneglevogne. Derfor mener firmaet at tiden er kommet til en makeover af alle fire vogne i størrelserne 21 til 43 kubikmeter i GTW-serien. Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Først og fremmest har Bergmann gjort det muligt at udstyre GTW 330, og 430 på henholdsvis 33 og 43 kubikmeter med TwinBunker-systemet, som gør det muligt at dele vognen op i to lige store rum. En nyttig funktion, når såmaskinen skal fyldes med frø og gødning, der altså kan transporteres i samme vogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
De to kamre kan tømmes individuelt med en doseringsenhed. Foto: Bergmann.

Lang snegl og let vedligehold

Hvis såmaskinen, der skal fyldes, har stor arbejdsbredde er det også muligt at få monteret en fem meter lang, hydraulisk drevet snegl, med en diameter på 250 millimeter. Sneglen ses i toppen af artiklen.

En anden nyhed, der kommer til alle GTW-modeller, er en vedligeholdelsesluge i bunden af sneglen. Det skal gøre det nemmere at inspicere og vedligeholde.

rich-media-3
Lugen gør vedligehold nemmere. Foto: Bergmann.

Ny trækstang

Også trækstangen har fået en overhaling, da den har fået et nyt design, der skal sikre at halmstår ikke sætter sig fast og samler sig. Samtidig er trækstangen smal, ifølge Bergmann for at give ekstra manøvredygtighed. Er man til ekstra komfort kan der også tilkøbes affjedring til trækket.

Samtlige vogne i serien er desuden typegodkendt i EU, og det kan lette videresalg.

Gennem Isobus er vognene desuden klar til Agrirouter-dataudvekslings-systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Traktorens PTO driver Powerband-overførslen der driver sneglen på vognen. Foto: Bergmann.

Presenning

Til slut kan alle GTW-vogne også udstyres med en presenning, der rulles ud med håndsving. Men er der tale om GTW 330 og 430 kan der købes en hydraulisk presenning, der kan rulles ud fra kabinen

rich-media-6
Håndsvinget er udstyret med en krog, så sikringsstropperne nemt kan trækkes ned efter udrulning. Foto: Bergmann.