Lyt til artiklen:

Professor bag kritisk vurdering: Jeg kan ikke anbefale en rigsretssag

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Lasse Lund Madsen, professor i strafferet på Aarhus Universitet, har tidligere sagt, at Mette Frederiksen handlede groft uagtsomt i Minksagen og dermed overtrådte ministeransvarlighedsloven.

Alligevel mener han ikke, at det vil give mening hverken at foretage en uvildig advokatvurdering eller føre en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Det skriver Information.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste uge vurderede tre juraprofessorer, at Mette Frederiksen ikke handlede groft uagtsomt. En pointe som Lasse Lund Madsen er uenig i, selvom han altså er enig i vurderingen af, at der ikke er grundlag for hverken undersøgelse eller rigsret.

Professorer: Ikke grundlag for rigsretssag mod Mette Frederiksen

Se også:

Professorer: Ikke grundlag for rigsretssag mod Mette Frederiksen

Ikke med vilje

Lasse Lund Madsen og de tre professorer er nemlig enige så langt, at Mette Frederiksen ikke havde forsæt til at bryde ministeransvarlighedsloven, da hun meddelte at alle mink skulle slås ned.

Lasse Lund Madsen mener dog blandt andet, at de tre professorer ikke lægger nok vægt på grovheden af retsbruddet i minksagen og på det forhold, at Mette Frederiksen stod i spidsen for en beslutningsproces, som Minkkommissionen i sin rapport kalder for forceret.

Han medgiver dog, at det er en skønspræget vurdering, og at en retssag vil kunne gå begge veje. Og at Folketinget skal være ekstraordinært sikre, før de beslutter sig om en rigsret. Desuden mener han, at sagen med hans og hans kollegers vurderinger er så belyst, som den kan blive. Og at en advokatvurdering derfor ikke vil være en vej at gå.

- I det lys er det nok en kende naivt at forestille sig, at nogle advokater skulle lægge hovedet på blokken og sige, at der enten er tale om grov uagtsomhed eller bare uagtsomhed. Det ville i hvert fald ikke forekomme særligt seriøst, siger han til Information.