Lyt til artiklen:

Første minilæsser uden hydraulikolie kommer til Danmark - ny Bobcat er ren el

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Verdens første fuldstændigt elektriske skridstyrede minilæsser er booket til at blive vist frem på Agromek 2022.

Den kompakte maskine har på forhånd fået titlen "Europanyhed" og tre Agromek-stjerner i kategorien Entreprenør, vej og park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos den danske importør og forhandler, Stenderup Maskiner, er man glad for, at det lykkedes at få den nye maskine med.

- Det er den første landbrugsmesse, den kommer med på, fortæller Troels S. Jensen, direktør og indehaver af Stenderup Maskiner, om det ene eksemplar af T7x, der turnerer verden rundt.

- Det er lige før, at jeg måtte slå ihjel for at få den med. Den er sat til at ankomme fra Tyskland lige før Agromek starter, så måske har vi en lille time til lige at pudse den, siger Troels s. Jensen, der især kommer til at tale ind i selve brugeroplevelsen, når han skal vise T7x frem for det store publikum i Herning senere i denne måned.

- Den kommer helt sikkert til at få en hel masse opmærksomhed.

Støjsvagt miljø

På verdensplan er nyheden om den nye T7x blevet taget rigtig godt imod. Og der er både hårde og bløde værdier, der gør den nye track loader meget interessant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af de bløde værdier er jo det her med, at den er så støjsvag. Det er meget væsentligt. I kabinen sidder man i et miljø, der er rart at være, og man skal måske sidde derinde i mange timer, siger Troels S. Jensen.

Fra et salgsmæssigt perspektiv ser Troels S. Jensen et realistisk scenarie, hvor T7x først vil slå igennem i entreprenørbranchen.

- Historisk set tager det lidt længere tid at slå igennem i landbrugssektoren end i bygge og anlæg, siger Troels S. Jensen, der også oplever stor interesse fra kommuner.

- T7x kommer først og fremmest til at gøre sit indtog i de større byer, hvor der er nye emissionskrav. Endvidere er den smart, når man skal have maskinen med ind i bygninger. For den hverken oser eller larmer, forklarer Troels S. Jensen.