Lyt til artiklen:

Noteringen uændret i tre måneder

00:00
Hastighed: ???x
01:32

For 12. uge i træk fastholder Danish Crown grisenoteringen, der dermed endnu er på 12,40 kroner per kilo. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

I sin markedsberetning skriver Danish Crown at, markedet nu er sporet 100 procent ind på julen. De fleste aktører har placeret deres ordrer til den indledende fase af julehandlen. Derfor flytter fokus sig nu til det faktiske salg og det konkrete behov for ekstra mængder i den første halvdel af december.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Troen på en relativ god julehandel er stor i markedet, men der er mange, der gerne vil se varerne flytte sig, inden de skruer deres indkøb op på maksimum. Det lægger en dæmper på prisudviklingen, selv om der ser ud til at være balance mellem udbud og efterspørgsel, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Jævn eksport

Ser man på eksporten af frosne varer, er den jævn. Priserne i særligt Asien er dog ikke prangende sammenlignet med Europa. Udbuddet af kød globalt ser ud til at være stigende, og det er formentlig det, der slår igennem i Asien.

- Der findes ikke i samme omfang tal for forbruget af grisekød i Asien, som vi har i Europa, så det kan ikke afvises, at forbruget i Asien måske også er vigende. Det ændrer ikke på, at der stadig er ordrer at hente i markedet, men vi møder især de amerikanske slagterier i højere grad, end vi gjorde hen over sommeren, siger Mads Stougaard.