Lyt til artiklen:

Trelleborg viser fremtidens sensor i dæk

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Trelleborg ATMS kan være fremtiden i dæk-data for landbruget. Systemet har en sensor inden i hvert dæk, som opsamler og overvåger med data i realtid, hvor det sendes til chaufføren i traktorens terminal.

ATMS registrerer dækkets arbejdsforhold, herunder hvert dæks dynamiske belastning, trædeflade, tryk, temperatur og vægtbalancen på traktoren i realtid. Det betyder at chaufføren konstant bliver informeret om, hvordan man fuldt ud optimerer traktorkonfigurationen i hver operation. Skal der eksempelvis mere vægt på foran/hjulvægte, mere eller mindre luft i dækkene fortæller systemet det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
En sensor i hvert dæk er med til at samle indformation om hvert enkel dæk, med temperatur, trædefladen, dæktryk og vægtfordelingen over traktoren. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Måden den måler trædefladen er, at når den mærker i rotationen at den bliver trykket ned ved jordkontakt, registrerer den farten via hvor lang tid den trykkes ned. Det gør at den kan fortælle om trædefladen, og om den er effektiv nok. Det bliver lagt sammen med andet data til at vise vægtbalancen i traktoren.

Systemet regnes måske med at kunne være tilgængelig i løbet af næste år.

rich-media-3
I traktorens terminal vises dækkets performance. Foto: Esben Henneberg Nielsen.