Abonnementsartikel

Sådan skabes der fremgang i smågriseholdet

I disse dage tikker e-rapporterne ind for 4. kvartal, og der bliver lavet status over, hvor godt det er gået i 2013. Fremgangen i soholdene er i mange besætninger fortsat, og det er ikke længere usædvanligt at se 35 fravænnede grise pr. årsso. Effektiviteten i de danske sohold er imponerende og er i sandhed verdens bedste.

Men når vi kigger på tallene fra smågrisene, er situationen en anden. Tilvækst og foderforbrug ligger stabilt, og der er ikke sket den store fremgang. Grunden til den manglende fremgang i klimastalden kan være mange, men flere er forholdsvis åbenlyse. I mange besætninger fravænnes der yngre og mindre grise, og ikke mindst bliver der fravænnet flere grise, der skal opstaldes på den samme plads. Klimastalden er under pres, og derfor kræver det en øget indsats for at få fremgang ved smågrisene.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.