Lyt til artiklen:

Landmænd skal på klimaskolebænken

00:00
Hastighed: ???x
01:53

I morgen tirsdag den 8. november er der klima på skoleskemaet i Tinglev. Her inviterer videncentret Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit de sønderjyske landmænd til en storstilet klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets klimaværktøj ESGreen Tool, skriver Seges Innovation i en pressemeddelelse.

Klimadagen afholdes hos rådgivningsvirksomheden LHN i Tinglev. En af oplægsholderne på dagen er Nykredits landbrugsdirektør i Sønderjylland, Freddy Hansen, der ser frem til at møde de sønderjyske deltagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bæredygtige landbrug er i høj kurs hos kunder, samfund og finansielle partnere. I Nykredit har vi givet et samfundsløfte om, at vi vil bidrage til udviklingen i hele Danmark, og derfor er vi også stolte af vores engagement i landbrugets klimaværktøj ESGreen Tool og klimadage som denne, hvor vi hjælper endnu flere danske landmænd til at lave bæredygtige investeringer på deres bedrifter, siger Freddy Hansen.

Miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug

Fra Forenet Kredits side er der også store forventninger til klimadagen og klimaværktøjet ESGreen Tool, der blev lanceret til de danske landmænd i marts 2022.

- I Forenet Kredit valgte vi at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, fordi vi gerne ville give alle danske landmænd muligheden for at arbejde databaseret og systematisk med den grønne omstilling af deres landbrug. Vi tror på, at klimavenlige landbrug er konkurrencedygtige landbrug, og derfor håber jeg, at mange vil tage godt imod de nye muligheder, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Klimadagen i Tinglev finder sted 8. november hos LHN, Industriparken 1, 6360 Tinglev.