Lyt til artiklen:

12 meter vingefang på nyt Horsch såteknik

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Abonnementsartikel

Horsch er på banen med nyt tandskærssåteknik med en liftophængt Sprinter 6.25 SL samt en bugseret Sprinter 12.25 SC.

Begge Sprintere er opbygget med individuelt dybdestyret såskær af mejseltypen, som er fordelt på tre buller med 25 centimeters rækkeafstand. De nye Sprintere kan arbejde helt direkte efter No-Till principperne eller efter forudgående jordbearbejdning. Skærtrykket kan indstilles hydraulisk med op til 180 kilo pr. skær, det skriver Horsch i en pressemeddelelse.

Konceptet med Sprinter-princippet er, at alle skær arbejder i jorden under stub, snittet halm og øvrige plantereste. Derfor er arbejdshastigheden tilpasset så skærene ikke kaster med jorden, og så alle rækker samt de små efterladte kamme står fuldstændig ens efter overkørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den liftophængte Sprinter 6.25 SL med seks meters arbejdsbredde skal arbejde med en Horsch Partner FT fronttank. Med den todelte Partner 2000 FT fronttank er der mulighed for at tildele to forskellige produkter, herunder muligheden for at placere gødning sammen med såsæden via Horschs samsåningssystem.

rich-media-2
Tanken på den bugserede Sprinter 12.25 SC rummer 6.300 liter. Foto: Horsch

12 meter vingefang

Tanken på den bugserede Sprinter 12.25 SC med tolv meter arbejdsbredde rummer 6.300 liter. Her kan vælges imellem to- eller tredelt tankopbygning med mulighed for placering af gødning via samsåning.

Dobbelttanken er opdelt i forholdet 60:40, hvor det frit vælges hvilken af tankene der skal bruges til såsæd eller gødning, eller begge til såsæd. Endnu en mulighed er tredelt tank til tre forskellige komponenter i forholdet 60:10:30. En fjerde tank er også muligt med montering af MiniDrill frøudstyr med rumindhold på 400 liter.

Tre skærtyper kan monteres på Sprinter SL. Et smalt ThinEdge skær med en bredde på 21 millimeter vil nok være det universelle skær til universel direkte såning.

Vil man have endnu mindre forstyrrelse af jordoverfladen, kan der monteres et tolv millimeter smalt UltraThinEdge skær. Ønskes såning i et bredt bånd kan der monteres et lille WideEdge vingeskær, der efterlader såsæden i et syv centimeter bredt bånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for alle tre typer såskær er, at såsæden bliver trykket af dybdestyringshjulet. Sådybden indstilles let uden værktøj ved hvert dybdehjul.

En Sprinter 6.25 SL vil være udstillet på Horsch standen på SIMA maskinudstillingen i Paris som foregår i kommende uge.