Lyt til artiklen:

Dansk dækimportør ruller videre i Norden

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Danske NDI Holding A/S øger endnu engang overskuddet før skat, og vokser i norden.

Dækkoncernen NDI kom ud af seneste regnskabsår med et resultat før skat på 113 millioner kroner. Det er en fremgang på 9 millioner kroner i forhold til året før. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

- Vi er godt tilfredse med resultatet og meget glade for den store indsats fra alle medarbejdere og de gode samarbejder med vores kunder, der har gjort det muligt igen at stå stærkere rustet til fremtiden. Det giver os endnu bedre forudsætninger for at tilbyde kunderne attraktive løsninger, der hjælper med at holde deres forretning rullende i en tid, hvor forsyningssikkerhed fylder meget for mange virksomheder, siger administrerende direktør René Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Investeringer i energi

Ifølge den administrerende direktør skyldes det forbedrede resultat en effektiv drift gennem optimering af lager og logistik, mens også en indsats for at sikre forsyninger fra Fjernøsten spiller ind.

- Desuden valgte vi i august i år at investere 20 procent af vores overskud i at sikre en mere bæredygtig energiforsyning gennem opsætningen af solceller på over 14.000 kvadratmeter tag samt luft-til-vand varmepumper på vores hovedkontor i Brørup. Omvendt har vi haft øgede omkostninger som følge af det af myndighederne betingede opkøb af dækkæden Euromaster, siger René Kristensen.

Fortsat vækst i Norden

Til trods for usikre markeder er forventningerne til det nye regnskabsår positive hos NDI. Det skyldes blandt andet, at koncernen forventer at fortsætte den opadgående udvikling med etablering af nye lagre og forretninger i Norden.

fordi vi i løbet af regnskabsåret har åbnet et helt nyt centrallager i Norge og derudover en norsk afdeling af dækhotellet TyreTrust, som kunderne tog rigtig godt imod. I starten af september tog vi også et helt nyt lager i brug i Sverige, siger René Kristensen.