Lyt til artiklen:

Søren Søndergaard: Vi håber på en bred regering

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Nattens valg er endt med et snævert rødt flertal, der sikres af de nordatlantiske mandater, hvorfor Mette Frederiksen går til Dronningen klokken 11. den 2. november.

Og når det sker, så har Søren Søndergaard, formand for Landbrug og Fødevarer klare forventninger til, hvad en dronningerunde skal munde ud i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan skimte konturerne af, at det vil være muligt for Mette Frederiksen at samle opbakningen fra et smalt, rødt flertal. Det mener vi ikke vil være godt for Danmarks sammenhængskraft og livet i landdistrikterne. Derfor håber vi, at Mette Frederiksen vil holde sit løfte og skabe en bred regering, siger formanden, der håber på fortsat opbakning til de brede aftaler på landbrugs- og fødevareområdet.

- I Landbrug & Fødevarer kommer vi til at fortsætte den grønne udvikling, som landbrug- og fødevareerhvervet er i fuld gang med. Det håber vi, at en ny regering vil bakke op om. Og vi håber, at der vil kommet et fokus på at mindske bureaukratiet, så vi kan sætte endnu mere gang i udviklingen af grønne teknologier og løsninger, siger Søren Søndergaard, og afslutter:

- En regering, som udelukkende hviler på røde mandater, er ikke hvad Danmark har brug for. I landbrug- og fødevaresektoren ønsker vi en regering som bredt kan sætte retningen for Danmark og i klimaspørgsmålet har et skarpt øje for, at vi også skal have en fødevareproduktion og solide arbejdspladser, alt imens vi udvikler erhvervet.