Lyt til artiklen:

Bugserede Terradisc tilbydes nu med knivtromle

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Discharven er et ekstremt alsidigt jordbearbejdningsredskab. For at gøre dem endnu mere effektive og fleksible, kan den bugserede discharve Terradisc 4001 T, 5001 T og 6001 T, nu kombineres med en knivtromle i for, skriver Pöttinger i en pressemeddelelse.

Terradisc T med arbejdsbredder på op til seks meter kan udstyres med en knivtromle som frontredskab, til at dække et endnu større anvendelsesområde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette åbner op for en bred vifte af anvendelser lige fra såbedsforberedelse, reduceret jordbearbejdning forud for såning af korn, raps og majs, til indarbejdelse af dæk- og efterafgrøder.

Den ekstra neddelingseffekt fra knivtromlen eliminerer behovet for forudgående kultivering og nedbrydning af stubben, hvilket sparer tid og ressourcer. Ligeledes fremmer det inkorporeringen af organisk materiale, såvel som dets mikrobielle nedbrydning. Skadelige organismer har sværere ved at opholde sig der for at overleve vinteren, så deres vækst i antal forhindres. Hvis knivtromlen ikke er påkrævet til et bestemt arbejde kan den foldes helt væk, så den ikke længere kommer i kontakt med jorden.

Perfekt neddeling

Knivene på den knivtromlen er anbragt i en spiral, der sikrer, at den roterer jævnt, fordi den er i konstant kontakt med jorden. Rullediameteren på 350 mm sikrer en høj rotationshastighed, der leverer ensartet skærekvalitet og høj intensitet, hvilket resulterer i en kraftig makuleringseffekt.

På grund af knivtromlens konstant høje skæremodstand, fungerer den pålideligt selv på hård jord, og dybden af frontredskabet justeres hydraulisk.

Knivtromlen kan eftermonteres på Terradisc T modeller på fire og seks meter, der er produceret i 2018 og frem.

rich-media-3
Knivene på knivtromlen er monteret i spiralform, der sikrer konstant jordkontakt. Pressefoto: Pöttinger.