Lyt til artiklen:

Tandharve med ramme tilpasset større traktorer op til 600 hestekræfter

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Fortis AS er et supplement til de nuværende Terrano og Tiger harver og udviklet med grundprincipperne fra disse, nemlig med Horsch velkendte og kraftige TerraGrip tænder, der kan monteres med diverse skærspidser, og hvor harvedybden styres af en pakker, skriver Weko Agro Machinery i en pressemeddelelse.

Fortis AS produceres i to modeller. Fortis 6 AS med 5,70 meter arbejdsbredde samt 7 AS med 6,75 meter arbejdsbredde. Fortis AS er kraftig og solid opbygget i rammen med henblik på at imødekomme trækkraften fra stadig større traktorer på op til 600 hestekræfter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Harvedybden indstilles hydraulisk fra førersædet og kan justeres fra ganske øverligt - 4 centimeter og ned til 30 centimeters dybde.

Harvedybden styres af dobbelte støttehjul forrest i kombination med pakkeren bagerst. Der kan vælges imellem diverse typer pakkere. Den primære pakker vil uden tvivl være Dobbelt RollPack pakkeren som begår sig flot i alle jordtyper uanset om det er sand eller ler.

I trækstangen er der som standard indbygget hydraulisk vægtoverføring hvor der overføres op til 1,2 tons over på traktorens bagaksel.

Tandafstanden på Fortis AS er 27 centimeter, fordelt på fire buller, hvilket giver optimal opblanding og jordbearbejdning i alle harvedybder. Let indstillelige takkede tallerken-udjævnere monteret i gummiophæng sørger for en perfekt afrettet overflade.

- Vi har her i efteråret haft fornøjelsen af at have en Fortis 7 AS på arbejde i dansk muld. Her har den primære opgave været at harve øverligt til det falske såbed i stub. Også en majsstub blev bearbejdet i 10-15 centimeters dybde inden senere såning af rug med en Focus 6 TD. MultiMix hårdmetal skærspidsen er her monteret og suppleret med to gange 10 centimeter brede skærvinger, skriver Weko Agro Machinery.

rich-media-3
Fortis 7 AS på arbejde i dansk majsstub. Pressefoto: Weko Agro Machinery.