Lyt til artiklen:

Baltic Pipe er taget i drift

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Klokken 06:00 første november blev der åbnet for hanerne på modtageterminalen i Nybro ved Varde. Det betyder at der nu kommer norsk gas ind i Baltic Pipe, som via det danske gassystem sendes videre til Polen, hvor Statsminister Mette Frederiksen tidligere på året åbnede rørledningen.

Nybro-delen af Baltic Pipe skulle have være taget i brug første oktober, men det måtte udskydes tre gange siden da, før delen nu er i brug med halv kapacitet på 6.700 MWh i timen. Det skriver Energinet i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gashanen på Baltic Pipe åbner i dag

Se også:

Gashanen på Baltic Pipe åbner i dag

Dermed nærmer Baltic Pipe-projektet sig sin afslutning, da rørledninger i Nordsøen og Lillebælt er tryktestet og har alle nødvendige tilladelser. Strækningen over Sjælland er klar og tryksat, mens strækningerne over Jylland og Fyn, der blev forsinket da Miljø-og Fødevareklagenævnet i maj 2021 underkendte Miljøstyrelsens miljøtilladelse er så godt som færdige.

Hasselmus og flagermus stopper byggeriet af Baltic Pipe projektet

Se også:

Hasselmus og flagermus stopper byggeriet af Baltic Pipe projektet

Ifølge Energinet mangler kun kompressorstationen i Everdrup afsluttende arbejde, før den kan sættes i fuld drift. Baltic Pipe forventes at være i fuld drift med op til ti milliarder kubikmeter gas i slutningen af november 2022.