Lyt til artiklen:

DLF udvider i Wisconsin

00:00
Hastighed: ???x
01:50

DLFs amerikanske afdeling, DLF USA, har 31. oktober underskrevet en aftale om køb af Deer Creek Seed. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Deer Creek Seed ligger i delstaten Wisconsin og har fokus på at distribuere fode- og plænegræsfrø. Selskabet markedsfører desuden efterafgrøder, vildtafgrøder og blomsterfrø med videre. Omsætningen udgør cirka 15 millioner dollars, cirka 112,5 millioner kroner, og der er 37 medarbejdere i selskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLF ejer allerede La Crosse Seed, som ligeledes er en distributionsvirksomhed i Wisconsin. Wisconsin og områderne omkring de store søer står for en betydelig andel af den amerikanske mælkeproduktion og er i vid udstrækning græsmarksbaseret. Derfor er distributionskraft i blandt andet Wisconsin af stor strategisk betydning for DLFs afsætning af foderfrø.

- Jeg er glad for, at vi med overtagelsen af Deer Creek styrker vores markedsadgang i et for os ret vigtigt hjørne af Nordamerika for salg af foderfrø til mælkeproducenter, siger Søren Halbye, CEO i DLF Koncernen.

- Det ligger helt i tråd med vores strategi i Nordamerika, og vores mål om fremadrettet integration i værdikæden, hvorved vi rykker tættere på slutbrugerne. Vi ser flere muligheder for at deltage i en fortsat konsolidering af den nordamerikanske foder- og plænefrøsektor, som stadig er relativ fragmenteret sammenlignet med eksempelvis Europa, siger han.

Deer Creek Seed vil fortsætte som selvstændigt brand og dermed komplementere La Crosse Seed brandet i distributionsmarkedet. Der er mulighed for at høste synergier gennem sammenlægning af afdelinger og i øvrigt at strømline bagvedliggende funktioner, herunder supply chain, hvor Deer Creek Seed vil source frø gennem DLF. Deer Creek Seed har desuden udviklet en webshop med ganske god succes.